Tuesday, July 24, 2012

Snapshots fra Tour de France 2012

 Reklamekaravanen kommer med giveaways og mye show:

 Old and new


At ikke damen som henger opp ned på vanntanken og sprayer folk med vann fra en høytrykkspyler oppover den svingete fjellsiden i 40-50km timen blir bilsyk er over min forstand...

Le Caravan


Etter karavanen er ferdig er det spennende ventetid før syklistene kommer, helikopterlyden blir gradvis sterkere og så kommer ledebilene i forkant av syklistene, og spenningen er til å ta å føle på

Snart kommer de...


Vi stod nær toppen av 2. kategori stigningen Col de Portel, som lå bare 30km ut i etappen. Det var aktiv kjøring i bakken og en liten trio hadde fått en liten luke, med Christian Vandevelde fra Garmin like bak. Han tittet godt på meg og smilte mens han tråkket videre oppover i stor fart

Christian Vandevelde


Sky holdt feltet under kontroll og Edvald Boasson Hagen lå i fremste rekke og sørget for at Bradley Wiggins holdt kontrollen på feltet og gule trøyen.

 Sky train coming....


Så kom hovedfeltet der Cavendish hang godt med.

Cavendish


Litt Tour suvenirer hører med

 Le Maillot Teddy Blanc



Så kom hele den lange halen med følgebiler med reservesykler og det som hører med

Roof top


Så er det å traske ned dalen til bilen som vi hadde parkert i landsbyen Ginoles.

Apres Tour

4 comments:

  1. Flotte bilder! ...regner med det er D800 i aksjon ;-)
    Hvilket objektiv brukte du?
    Artig med "retro"-editering - hvilket program har du brukt?
    (...men ikke så veldig retro med alle detaljene som 800'en gir, da- hehe, skulle vært skikkelig uklart og grumsete for den "rette" retro-feeling :-P)
    Har du gjort noe med det siste bildet? eller er det så mye "smell" i fargene og flott kontrast rett fra kamera? Veldig bra... :-) *sikle*
    -Tom

    ReplyDelete
  2. Er nok bare en EOS 450D med en billig Sigma 18-200 uten OS. Så der er du godt lurt :-)
    Veldig grei reisepakke mtp både volum og vekt, selv om OS hadde vært greit å ha til tider.
    Lightroom 4 er det det går i på redigering.
    Siste bilde er med en effekt som heter "Direct Positive" i Lightroom - gir smell farger. Samme på disse to:
    http://www.flickr.com/photos/26582503@N03/7630016704/
    http://www.flickr.com/photos/26582503@N03/7630076434/

    ReplyDelete
  3. Godt lurt, der ja... *rødme*

    ..men det beviser min hypotese om at "billigutstyr" gir gode resultater dersom mannen bak kamera har kunnskap til å bruke det riktig ;-)

    ...for øvrig veldig enig i at nevnte combo er et godt reisevalg.

    ...og jeg skulle gjerne vært en tur nedover for å oppleve dette "live" .... "en gang" - og da vet jeg hvem jeg skal spørre om gode råd ;-)

    ReplyDelete
  4. Touren anbefales ja! Veldig morro. Ville satset på å få sette det fra et fjell, mest liv der, og rytterne suser ikke forbi i et samlet felt så det er over ila 20 sek heller. Jeg så spurten i Narbonne i 2008. Da så vi bare noen hjelmer som raste forbi "bak" folkemengden. Men kjekt å vandre gjennom team-buss området etter etappen. I 2009 var jeg på Port de Envalira i Andorra (2408moh). Det var en 1. kategori tidlig på etappe 8. Fantastisk vær og utsikt. Parkerte på nabotoppen Col de Puymorens og syklet derfra (1900moh) ned til veikrysset ved ca 1700moh og syklet opp til Envalira. I 2010 var jeg og svogers på Tourmalet og så målgangen der på 17. etappe. Da var det yr og tåke og ikke lett å se noe som helst, men magisk stemning. Vi syklet opp fra Sainte Marie de Campan, dvs andre siden enn den siden etappen gikk på. Måtte gå fra skistedet La Mongie (1800moh) til toppen på 2115moh, ca 3km. For liten fjelltopp til å huse x antall sykler der oppe :-) Så også 14. etappen i 2010, midt i stigningen til Port de Pailheres. Da var det sol og fint.

    Konklusjon:
    Syns det er veldig ok å stå i et fjell, men gjerne ikke helt på toppen. Mer hektisk på toppen. God steming og ikke så trangt litt lenger nede. Og sol er å foretrekke selvsagt :-)

    ReplyDelete